Le Direct

Agrotourisme et oenotourisme : des débouchés de plus en plus intéressants pour les agriculteurs

Cù a ghjunta, in principiu di sittimana passata, di Nathalie Delattre, a ministra diligata à u turismu, si hè parlatu d’agroturismu è d’enoturismu.

Divirsificà i pussibilità d’intruti pò essa un bè, ch’idda sichi pà l’agricultura o ch’idda sichi pà un turismu di qualità. Ma ci voli quantunca à truvà a via ghjusta, trà a sfruttera di a parti turistica è u mantinimentu ghjustu di l’attività agricula, chì hè quantunca a parti di u mistieri a più nicissaria à a Corsica.

Steti à senta à Battì Arena, u prisidenti di a Camara d’Agricultura.

Dipoi uni pochi d’anni, in u so duminiu di Patrimoniu, Henri Orenga de Gaffory hà missu in anda l’enoturismu. I visiti permettini di valurizà a so pruduzzioni, di fà venditi è di fidelizà ancu certi turisti.

Ma par contu soiu, meddu saria ch’iddu tocchi, l’alloghju, à strutturi altri, è masimu, par Patrimoniu, à i pagliaghji vicini.

Steti à senta à Henri Orenga de Gaffory