Le Direct

Réchauffement climatique : quelles conséquences pour l'agrumiculture en Corse ?

In u quadru di a dimarchja Corsica Pruspettiva 2050 urganizata da l’Assemblea di Corsica, si hè fatta ci hè pocu in Bastia, è in prisenza di parichji spicialisti, una cunfarenza par trattà di u climu, di i so cambiamenta è di u so effettu.
L’agricultura hè di quiddi attività tocchi bè da issi mutazioni. 

Ind’è l’agrumicultori, a cunsiquenza a più chjara par avali si vidi à nantu à a colta di i mandarini : innanzi, pudia durà sinu à mezu ghjinnaghju. Oramai, è pà u più, si ferma à mezu dicembri, par tena si ni à i normi IGP.

Issu primu cambiamentu ni chjama d’altri, cù una riflissioni à purtà à nantu à a divirsificazioni di l’agrumi, masimu fendu ci entra citroni è aranci.

Steti à senta à Laurent Julhia, inginieri à l’INRAE di San’Ghjulianu.