Le Direct

Flambée des prix de l'énergie, augmentation du prix du fret : une boulangerie corse sur cinq en danger selon le syndicat des boulangers

Da 18 à 20 % di i panittarii di Corsica pudariani chjuda à mediu andà : eccu ciò ch’iddu dici Marc Ventura, u prisidenti llu sindicatu di l’artisgiani panitteri di Corsica.

Issu sciffru, u spieca cù i prezza di l’energia, è a so crescita chì pudaria tuccà i 40 % in Corsica, una crescita à pena da suttu à quidda llu cuntinenti.

Ma ci voli à cuntà dinò cù a crescita di 14,3 % di u prezzzu llu metru liniariu di marcansia in trasportu marittimu, effettiva à nantu à i navi di a DSP dipoi u primu di ghjinnaghju, è chì hà da fà cuddà u prezzu llu saccu di farina à pettu à u cuntinenti.

À senta ni à Marc Ventura, u cunsumatori si hà da pata l’effetti d’issi cresciti.

A famosa « baguette tradition », chì ghjova di rifarenza, hè vinduta in media 1€20 in Corsica, cù margini beddi ridutti : di fatti, ci vurria à fà la à 1€50, da ch’iddi poschini rifiatà à pena l’artisgiani.

Steti à senta à Marc Ventura