Le Direct

Pass sanitaire : contrôler 100% des clients est une mission quasi-impossible selon un cafetier

Dipoi luni, hè d’ublicu in i caffè è risturanti u pass sanitariu.

À u « Café du Centre », vicinu à a Piazza San’Niculaiu in Bastia, situazioni dilicati cù i clienti ùn ci n’hè statu, pà issu primu ghjornu.

Ma quantunca, pà i primi caffè lla matinata è in ora di meziornu, cù u numaru di ghjenti à virificà, si hè impinsiritu un pocu u parsunali.

A ricunnosci u caffittaghju, à issi mumenti chivi, ùn sarà pussibuli di virificà 100 % lli clienti.
Par avali, perditi di clienti ùn n’hà vistu, u patronu, ma hè inchietu quantunca à più longu andà : certi ani aghjà dittu ch’idd’ùn vinariani in caffè sin’tantu ch’idda ci sarà issa virifica.

Spera dunqua chì u guvernu purtarà calchì mudifica à u dispusitivu. Masimu ch’iddu ci hè u piriculu pà a salvezza ecunomica llu so stabilimentu, ch’hè ghjuntu à pena avali à una stabilità finanziaria.

Steti à senta à Loïc Barles, u girenti llu « Café du Centre », in Bastia.