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Les restaurateurs corses face à la difficile quête des saisonniers

Ugni annu, sò parichji i stabilimenta di risturazioni -pò ancu essa guasgi tutti ! - à ghjuvà si d’impiechi staghjunanti, pà ugni sittori.
Ma ci hè oramai un pinseri : dipoi l’affari di u COVID, staghjunanti ci n’hè pocu è micca. Certi ani sceltu di cambià via à liveddu prufiziunali, certi altri dumandani à essa pagati di più, o à avè facilità in i so spartitempa.

Vali à dì chì i so squadri pà a staghjoni, t’ani u parchì à fà li, certi risturatori.
Ancu peghju : à senta ni à Frédéric Ruiz, chì riprisenta l’UMIH di a risturazioni in Corsica, oramai i risturatori t’ani i difficultà longu à l’annu.

Certi parsunala, à ciò ch’iddu dici, cambiariani faciuli d’impiicatori pà un scartu di paga o di tempu di travaddu minimu.
Steti à senta à Frédéric Ruiz.